Karin op weg naar Winschoten

Het is weer even geleden dat ik iets heb gedaan op onze site. Samenwonen kost tijd, de verkoop van mijn huis in Rotterdam, de verbouwing van het huis in Biervliet, verhuizing en o ja het werk bleef ook doorgaan. In deze periode (we hebben het over juli tot november 2016) was het wennen aan de overgang. Voor mij en ook voor Yannick. Er was veel te doen in het huis, nieuwe school voor Yannick en het werk, wat ik nu vanuit Biervliet doe, vergde ook de nodige tijd. Mijn regio is nog altijd Rotterdam-Den Haag en dan naar beneden richting Zeeuws Vlaanderen. Aangezien de meeste ongelukken in de Randstad plaats vinden, is daar het werk. Dat klinkt raar maar als arbeidsdeskundige in letselschadezaken kies ik niet, maar is het maar net waar men mij nodig heeft.

Verder lezen Karin op weg naar Winschoten

Daar zijn we weer…

Het was een tijd stil op onze blog maar we hebben echt niet stilgezeten in de tussentijd alleen had het schrijven van verslagen en verhalen even geen prioriteit voor ons. Gelukkig is het inmiddels wat rustiger geworden en woont Karin sinds augustus vorig jaar met haar zoon Yannick hier in het rustige Zeeuws-Vlaanderen. Ik zal Karin ook weer eens aansporen om hier het een en ander te delen over haar belevenissen.

Onze rustmomenten

Hoe pas je continue diensten, normale werktijden, drie kinderen en nu nog twee huizen op 90 minuten enkele reis in een leven als Karin en Mike in? Door af en toe een rustdag samen te plannen, of een kort weekend samen. Tot nu toe lukt het met hulp van lieve mensen om ons heen elke maand, even zonder werk, zonder kids en lekker tijd voor elkaar. Deze keer iets bijzonders, een bezoek aan een privé sauna in België. Zoiets wil je kopen en kun je pas als je de Staatsloterij wint: een zwembad met een lengte van 13 meter en daarom heen een jacuzzi, koude hoek, chill hoek, sauna ( droog en nat) en een klein verblijf met bedjes en houtkachel. Sappen en water in de koelkast en tegen betaling eten en Cava. Heerlijk drie uur genoten van alle faciliteiten. Daarna nog even toast met zalm gegeten bij het buurtrestaurant. Sauna kost ook energie 😉.

Sauna Den Heihoek
Jacuzi, zwembad en zonnebedjes…

Vervolgens door naar Gent, via de Decathlon naar het centrum. Heerlijk gegeten en gedronken bij de Helse stoof, leuke bediening, goed eten en rustige ambiance. Eten in België is wel grappig omdat alles net even anders heet, zo is een salade een slaatje. En niet te vergeten de koffie La chouffle. Die viel erg in de smaak bij mij 😃. Past dit in mijn calorieën tellen hoor ik u denken. Ja hoor, past prima en past het niet dan niet. Zo af en toe moet je de calorie de calorie laten en gewoon doen waar je zin in hebt.

De volgende dag samen gelopen op het gebied rondom de Braakman, leuk parcours gelopen op gras en grindpaden. Altijd weer een uitdaging voor deze asfalttijger. Op een of andere manier matig ik mijn tempo als ik off-road loop en durf niet voluit door te trekken. Maar blijven ervaren en de rest komt vanzelf. En het gebied leent zich voor een heerlijk rondje trail, single track en wat hoogteverschil. Al met al een heel verrassend leuk loopje. Hier zouden we eens een trail moeten organiseren Mike 😃

Bis Vincit Qui Se Vincit…

Vertaald uit het Latijn betekent dit: wie zichzelf overwint heeft een dubbele overwinning behaald. Dit motto voer ik al enkele jaren op mijn website of blog. Het is iets wat mij aansprak toen ik het voor de eerste keer las en waar ik regelmatig aan denk. Als ik dit motto ontleed dan komen er 2 dingen bovendrijven.

Ten eerste jezelf overwinnen. Je doet iets wat je niet eerder deed en belangrijk daarbij is dat je het voor jezelf doet! Alles wat je voor jezelf doet komt uit jezelf en dat maakt het een stuk makkelijker en leuker om vol te houden. Dat is de intrinsieke motivatie waar je heel ver mee kan komen. Niet iets doen omdat een ander dat van je verwacht of omdat je je spiegelt aan een ander. Nee, je doet het omdat jij iets wil bereiken. In het verleden was dat bij mij bijvoorbeeld een bepaalde afstand lopen. Ik vond dat een uitdaging en daarbij moest ik vaak mezelf overwinnen om dit te bereiken. Op dit moment heb ik een ander doel voor ogen waarbij ik mezelf wil overwinnen. Het structureel onder controle houden van mijn gewicht in combinatie met een fysiek (lichaamsbouw) die zorgt voor een goede ondersteuning bij mijn sportactiviteiten. Om dit doel te bereiken heb ik besloten om deel te nemen aan het zes maandelijkse programma van Personal Body Plan zoals ik eerder al beschreven heb. Wat ik daarin oa moet overwinnen is mijn weerstand tegen bijvoorbeeld krachttraining. Ik ben in het verleden vaker aan krachttraining begonnen maar ik verloor de motivatie omdat ik er geen duidelijk doel bij had. Dat is een groot verschil met nu voor mij. Het doel heb ik duidelijk voor ogen en ik merk nu al dat ik daardoor met meer motivatie meerdere keren per week tijd en ruimte maak om naar de sportschool te gaan. Het is mijn doel, mijn keuze, mijn motivatie, mijn overwinning!

Ten tweede is het overwinnen van jezelf eigenlijk een onuitputtelijke bron van motivatie. Je kan jezelf blijven verbeteren, jezelf blijven overwinnen. Daar sluit de slogan, de beste versie van jezelf zijn, van de bedenker van Personal Body Plan (Tom Barten) heel mooi op aan. Het hoeven niet altijd grote stappen of grote overwinningen te zijn maar door dit streven naar verbetering voorkom je in elk geval dat je stil komt te staan en stilstand is achteruitgang… Hoe leuk is het dan ook om af en toe terug te kijken op grote en kleine resultaten die je al behaald hebt. Dit is een positievere manier om naar jezelf te kijken in plaats van te kijken wat er (nog) niet gelukt is. Zo zie ik nu al behoorlijke vooruitgang wat betreft mijn lichaamsmaten. Op mijn buik en taille gaan gestaag de centimeters eraf en ook de weegschaal geeft steeds minder aan. Ik zie vormen tevoorschijn komen die ik eerder niet had en dat alles geeft een positieve flow om op door te gaan. Er zullen nog moeilijke momenten komen dat is een zekerheid maar door dit nu al te beseffen heb ik een goede stap gezet om die momenten op een positieve manier het hoofd te bieden. Kom maar op!!

De beste versie van jezelf zijn…

Gisteren was het 1 juni en dat betekende voor mij het startsein van een nieuwe periode. Een periode van minimaal 6 maanden waarin ik deelneem aan het programma van Personal Body Plan van oprichter Tom Barten. Bedoeling is om verder af te vallen maar daarnaast ook mijn lichaam verder te (her)vormen. Afvallen is voor mij niet zo’n probleem gebleken de laatste tijd overigens aankomen ook niet 😉 Maar ik merkte vooral afgelopen jaar voor mijn operatie dat ik na het afvallen toch wel graag wat meer contouren in mijn lichaam wilde hebben. Dat hoop ik nu met dit programma te bereiken.

De basis van dit programma wordt gevormd door de elementen voeding, training, gedrag en herstel. Iedere dag wordt je op deze 4 pijlers begeleid door je online coach en ontvang je een op maat gemaakt programma waar je mee aan de slag gaat. Er wordt een trainingsschema gemaakt, je ontvangt informatie over voeding die voor jou trainingsdoeleinden het meest geschikt zijn en in de gedragslessen wordt vooral uitgelegd waarom bepaalde keuzes gemaakt worden. Alles is te volgen via internet maar ook via een speciaal daarvoor ontwikkelde app. Wat ik er tot nu toe van heb gezien en ondervonden is zeer positief. Ik sta nog maar aan het begin van deze reis maar zal uiteraard hier verslag blijven doen van deze voor mij uitdagende reis.

Mike